24.7.2018

Sukka

                                                Ulla-lanka/LankavaLanka: Novita /Isoveli 
            

1. Luo 11 silmukkaa puikolle no 3 1/2 (koko 38) jokaista neljää puikkoa kohden (=44s). Sulje silmukat ympyräksi ja kudo myötäpäivään haluamasi pituinen sukanvarsi oikeaa neuletta.

2. Kudo neliönmuotoinen kantalappu kahdella puikolla oikeaa neuletta (8cm koko 38)

3. Jaa silmukat kolmeen osaan. Jos yksi jää yli, laita se keskimmäiseen jakoon. Jos kaksi jää yli, laita ne reunaryhmiin. Kavenna näin: Aloita nurjalta ja ja kudo kunnes ensimmäisen ja toisen ryhmän silmukat on kudottu. Kudo yhteen keskiosan viimeinen ja reunaosan ensimmäinen silmukka. Käännä neulos. Kudo keskiosan silmukat ja kudo yhteen keskiosan viimeinen ja reunaosan ensimmäinen silmukka. Jatka näin vuorotellen oikealla ja nurjalla puolella. Neulottavien silmukoiden määrä on koko ajan sama. Tee kavennuksia, kunnes jäljellä on keskimmäisen puikon silmukat.

4. Kerää kantalapun reunoista niin monta silmukkaa kun helposti muodostuu (esim. 8-11). Laita kantapään merkkilangat kantapääpuikkojen alkuun ja loppuun. Kudo sitten pari kierrosta oikeaa. Kavenna kantalapun reunoista vastakkaisilta puolilta kaksi yhteen joka toisella kerroksella, kunnes jäljellä on yhtä paljon silmukoita kuin aluksi. (Ks kohta 1).

5. Kudo sileää neuletta neljällä puikolla kunnes sukka on niin pitkä, että pikkuvarvas peittyy (koko sukan pituus nyt n. 18 cm)

6. Tee kärkikavennus: kavenna jokaisella puikolla alussa ja keskellä tavallisesti neulomalla kaksi yhteen. Kudo sitten yhtä monta kerrosta, kuin kavennusten väliin jää silmukoita (=3-4 kerrosta). Jatka samalla periaatteella, kunnes silmukat loppuvat. Vedä viimeisten silmukoiden läpi lanka.

7. Päättele langanpäät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti