Tervetuloa

Nyt on siis aika palata juurilleni käsitöiden pariin. Käsillä tekeminen on seurannut minua aina kaikkialle, vaikka päivätyö onkin viime vuosina koostunut muista asioista. Työskentelin käsityönopettajan virassa koko 1990-luvun Helsingissä. Paljon on jäänyt kokemusta ja unelmia. Nyt tahdon ne jakaa.

Olen ajatellut tätä blogia tehdessäni erityisesti peruskoulun opettajia. Tuon esille tekemisen iloa, mielenkiintoisia erilaisia materiaaleja ja työtapoja. Tämän blogin sisältö sopii hyvin myös aikuiselle, joka ei ole aikaisemmin tehnyt käsitöitä, mutta haluaisi oppia...

Käsityö on prosessi! Se on suunnittelua ja luovuutta, yhdessä ja yksin tekemistä sekä iloa ja hyötyä aikaansaannoksista.

Suomalainen käsityönopetuksen perinne on pitkä, ja tulevaisuus näyttää lupaavalta. Tiede ja taide yhdessä tukevat käsillä tekemisen kehittämistä. Koulutusta on monenlaista ja käsintehtyä arvostetaan. Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa käsityötä opetetaan oppiaineena koko ikäluokalle opetussuunnitelman mukaan. Itse olen ollut ensimmäisessä ikäryhmässä, joka valmustui v. 1976 Helsingin yliopistosta. Käsityötiede on on ollut olemassa siitä asti ja tohtorinkoulutusohjelma sen mukana.

Toivon, että viihdymme yhdessä! Toivon myös, että saan palautetta blogini kehittämiseksi.

Päivi Melamies
www.melamies.fi

31.7.2018


Virkattu tossuKetjuvirkkausta 40 s
Virkkaa kiinteitä silmukoita, kääntymiseen yksi ketsilmukka lisää.
Virkkaa 30 kerrosta
Virkkaa viisi - kuusi ketjusilmukkaa renkaaksi ja sulje renkaaksi
Virkkaa suljettuna työnä 8 -12 krs 
Kavenna 4 silmukkaa joka kerroksella kahdeksan kerrosta
Tee välikerros ja jatka joka toisella kerroksella kaventamista

Mikäli haluat simpukkakerroksentossun suuhun, tee simpukkarivi seuraavasti:
1 kiinteäsilmukka, 3 puolipylvästä, yksi kiinteäsilmukka.
Virkkaa lopuksi ketjusilmukoita ripustimeksi jä päättele langanpäät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti