Tervetuloa

Nyt on siis aika palata juurilleni käsitöiden pariin. Käsillä tekeminen on seurannut minua aina kaikkialle, vaikka päivätyö onkin viime vuosina koostunut muista asioista. Työskentelin käsityönopettajan virassa koko 1990-luvun Helsingissä. Paljon on jäänyt kokemusta ja unelmia. Nyt tahdon ne jakaa.

Olen ajatellut tätä blogia tehdessäni erityisesti peruskoulun opettajia. Tuon esille tekemisen iloa, mielenkiintoisia erilaisia materiaaleja ja työtapoja. Tämän blogin sisältö sopii hyvin myös aikuiselle, joka ei ole aikaisemmin tehnyt käsitöitä, mutta haluaisi oppia...

Käsityö on prosessi! Se on suunnittelua ja luovuutta, yhdessä ja yksin tekemistä sekä iloa ja hyötyä aikaansaannoksista.

Suomalainen käsityönopetuksen perinne on pitkä, ja tulevaisuus näyttää lupaavalta. Tiede ja taide yhdessä tukevat käsillä tekemisen kehittämistä. Koulutusta on monenlaista ja käsintehtyä arvostetaan.

Toivon, että viihdymme yhdessä! Toivon myös, että saan palautetta blogini kehittämiseksi.

Päivi
www.melamies.fi

11.8.2018

VohvelipistoLapset rakastavat vohvelitöitä ja erityislapsille on mahdollista valita esim. isoruutuista vohvelikangasta. Kauniin ja varmasti sointuvan lopputuloksen saa, kun ohjaaja valitsee väriharmonian. Olen käyttänyt värilajittelua vuodenaikaperiaatteella: syksyn, talven, kevään ja kesän värit eri koreihin ja jokainen valitsee työhönsä vain yhdestä korista lankoja.


Vohvelikangas sopii hyvn vaikka saunatyynyksi. Sisältö on styroxrouhetta ja tyynyn voi pestä pesukoneessa.Pyyheliinat
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti