22.8.2018

Mielipaikka

Olen tutkinut koulutilaa ja myös siksi innostuin erityiopettajakoulutuksessa Raimo Lindin suggestopedian kurssilla mentaalisesta mielipaikan rakentamisesta. Tein sellaisen silloin itselleni omien korvieni väliin ja tuo ihana paikka seuraa minua kaikkialle ja milloin sopivasti sattuu, käyn siellä omilla retkilläni.

Lasten kanssa olen tehnyt mielipaikkaprojekteja käsityönopetuksessa. Teknisen työn tunnilla valmistetaan esim. vanerista kuvan mukainen laatikko, jonka pohja ja takaseinä ovat A4-kokoa. Päätyseinät ovat silloin A4:sen neliöitä. Tilanteen mukaan laatikon ulkoseinät voi maalata tai jättää maalaamatta ja opetuksessa voi olla tapetoinnin opetusta tai mielipaikkaan sopivaa seinien ja lattian tai maaston tai tilaympäristön työstämistä. Sisältöä mielipaikkaan voi rakentaa millä tahalla tunnilla tarpeen mukaan.










Hyvä huonekalujen tekomateriaali on arkkitehtikartonki. Mattoveistäkin oppii samalla käyttämään. Käsityönopetukseen voi sisällyttää esim. kudontaa tai kirjontaa sisustustekstiilien valmistuksessa. Maton voi sopivasta materialista myäs leikata. Mahdollisuuksia on monia ja eriyttäminen helppoa. 

Lapset rakastavat mielipaikan tekoa ja yhtään kahta samanlaista ei ole odotettavissa.




Kansallismuseossa Barbie-näyttelyssä kesällä 2018 on ollut nähtävissä Antonio Russon kokoelmasta (v.1960) Barrieta varten rakennettu huonetila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti