14.1.2024

Linnunsilmäpistot

Villavaatteesta kyynerpää hajoaa yleensä ensimmäisenä. Ohentuneen kohdan saa helposti vahvistettua esim. linnunsilmäpistoilla.


Linnunsilmäpistoissa voi olla useimpia lehtiä, mutta juuri tähän tarkoitukseen ja ensimmäiseen työhön neljän lehden kukka on helpoin.
Neulaksi hyvä valita on tylppäkärkinen parsinneula.


Mikäli vaateeseen on jo päässyt syntymään reikä, paikataan se ensin neuleen värisellä langalla. Tukikangastakin (joustavaa) voi käyttää.


Opettele ja kokeile pistoa ensin samaan materiaaliin, johon aiot sitä käyttää.
Valitse koristelulangaksi korkeintaan neuleen langan paksuinen lanka. Eri langat käyttäytyvät eri tavalla  ja eri vaihtoehtoja kannattaa kokeilla.


Kun lanka on oikealla puolella neuletta, pistä neula takaisin samaan reikään, josta tulit neuleen oikealle puolelle ja vie neula keskelle langasta muodostunutta ympyrää ja vedä pisto sopivan muotoiseksi. Jos lanka ei ole kovin pitkä, oppiminen on helpompaa.
Aloitus on sama kuin ketjupistossa.


Linnusilmäpisto voi jäädä pyöreäksi ja jos vetää langan kireällä, siitä saa" kapealehtisen", Kokeile mikä sopii sinun työhösi.


Kun olet tyytyväinen lehden muotoon, tee pieni kiinnityspisto sen kärkeen ja palaa samaan paikkaan, josta lähdit liikkeelle.


Tee seuraava pisto vastakkaiselle puolelle ja käytä samaa paikkaa tulevan kukan keskikohtana.


Tee kolmas lehti kuvan osoittamalla tavalla.


...ja neljäs lehti...

Siirry kukan valmistuttua sen keskikohtaan takapuolelle ja kiinnitä kukan viimeinen ommel vielä parilla pikkupistolla sen keskikohtaan. Siirry sitten seuraavan kukan kohtaan ja vaihda väriä toiveesi mukaisesti. Tähän kyynerpään vahvistamiseen voi käyttää myös villatakin väristä lankaa, jos niin haluaa.


Tästä kuvasta näkyy alla oleva paikka jonkin verran. Kuluneen kohdan vahvistamien on helpompaa ja nopeampaa ja kannattaakin huolehtia villavaatteiden kyynerpäistä hyvissä ajoin.

Linnunsilmäpiston käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Monilehtisiä kukkia erilaisista langoista eri kokoisina on hauska kirjoa mihin vaan villavaatteeseen - pipoihin, lapasiin ja sukkiin. Mutta paikkaaminen ja vahvistaminen tällä pistolla on hauskaa, hyödyllistä ja kohtalaisen nopeaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti