Tervetuloa

Nyt on siis aika palata juurilleni käsitöiden pariin. Käsillä tekeminen on seurannut minua aina kaikkialle, vaikka päivätyö onkin viime vuosina koostunut muista asioista. Työskentelin käsityönopettajan virassa koko 1990-luvun Helsingissä. Paljon on jäänyt kokemusta ja unelmia. Nyt tahdon ne jakaa.

Olen ajatellut tätä blogia tehdessäni erityisesti peruskoulun opettajia. Tuon esille tekemisen iloa, mielenkiintoisia erilaisia materiaaleja ja työtapoja. Tämän blogin sisältö sopii hyvin myös aikuiselle, joka ei ole aikaisemmin tehnyt käsitöitä, mutta haluaisi oppia...

Käsityö on prosessi! Se on suunnittelua ja luovuutta, yhdessä ja yksin tekemistä sekä iloa ja hyötyä aikaansaannoksista.

Suomalainen käsityönopetuksen perinne on pitkä, ja tulevaisuus näyttää lupaavalta. Tiede ja taide yhdessä tukevat käsillä tekemisen kehittämistä. Koulutusta on monenlaista ja käsintehtyä arvostetaan. Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa käsityötä opetetaan oppiaineena koko ikäluokalle opetussuunnitelman mukaan. Itse olen ollut ensimmäisessä ikäryhmässä, joka valmustui v. 1976 Helsingin yliopistosta. Käsityötiede on on ollut olemassa siitä asti ja tohtorinkoulutusohjelma sen mukana.

Toivon, että viihdymme yhdessä! Toivon myös, että saan palautetta blogini kehittämiseksi.

Päivi Melamies
www.melamies.fi

20.8.2018

Kassi
Tämän kassin tekemiseen tarvitaan päällyskangas ja vuorikangas sekä nauhaa kahvoja varten. Vuoriin voi ommella taskun samasta tai eri materiaalista. Kassi voi olla mieleisen kokoinen: pikkukassi käsilaukkutyyliä tai iso jääkiekkovarustetarpeisiin ja jotain siltä väliltä.
Punainen päällyskangas on Marimekosta ja musta vuorikangas Eurokankaan pimennykangasta. Näiden kankaiden koko on 40 cm x 50 cm
Kassin kahvat voivat olla joko 40 cm tai metriset, riippuen käytöstä
Kiinnitä kahvat päällikankaaseen nuppineulalla tai teipillä.


Laita oikeat puolet nastakkain ja kiinnitä kankaat nuppineuloin samoista reunoista,  joihin olet kiinnittänyt kahvat.
Aseta kassi kuvan osoittamalla tavalla ja ompele sivut.


Jätä kääntöaukko toiselle sivulle.

Muotoile kolmioviivottimen avulla pokkikulma.


Ompele kuvan osoittamalla tavalla

Pohjaan voi ommella kulman
   


Tämän pikkukassin leveys on 35cm.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti