Tervetuloa

Nyt on siis aika palata juurilleni käsitöiden pariin. Käsillä tekeminen on seurannut minua aina kaikkialle, vaikka päivätyö onkin viime vuosina koostunut muista asioista. Työskentelin käsityönopettajan virassa koko 1990-luvun Helsingissä. Paljon on jäänyt kokemusta ja unelmia. Nyt tahdon ne jakaa.

Olen ajatellut tätä blogia tehdessäni erityisesti peruskoulun opettajia. Tuon esille tekemisen iloa, mielenkiintoisia erilaisia materiaaleja ja työtapoja. Tämän blogin sisältö sopii hyvin myös aikuiselle, joka ei ole aikaisemmin tehnyt käsitöitä, mutta haluaisi oppia...

Käsityö on prosessi! Se on suunnittelua ja luovuutta, yhdessä ja yksin tekemistä sekä iloa ja hyötyä aikaansaannoksista.

Suomalainen käsityönopetuksen perinne on pitkä, ja tulevaisuus näyttää lupaavalta. Tiede ja taide yhdessä tukevat käsillä tekemisen kehittämistä. Koulutusta on monenlaista ja käsintehtyä arvostetaan. Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa käsityötä opetetaan oppiaineena koko ikäluokalle opetussuunnitelman mukaan. Itse olen ollut ensimmäisessä ikäryhmässä, joka valmustui v. 1976 Helsingin yliopistosta. Käsityötiede on on ollut olemassa siitä asti ja tohtorinkoulutusohjelma sen mukana.

Toivon, että viihdymme yhdessä! Toivon myös, että saan palautetta blogini kehittämiseksi.

Päivi Melamies
www.melamies.fi

20.10.2020

Lämmin hiuspanta


Luo 15-20 silmukkaa riippuen pannan leveydestä.
Kudo oikeaa ja nosta aina ensimmäinen silmukka neulomatta.    
Kun panta on sopivan mittainen, esim. 42 cm, päättele silmukat.


Kudo myös rusetti (leveys n. 10 cm), jos haluat, yhtä leveä kuin panta sekä solkiosa esim. 10 silmukkaa ja niin pitkä, että ylettyy tiukasti sekä pannan että rusetin ympäri.


Rypytä pannan molemmat päät loppulangalla ompelemalla.


Ompele päät yhteen. Päättele rusetin langat ja ompele solkipala pannan ympäri.


Panta on valmis! Keksi käyttää mitä erilaisempia lankoja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti