4.3.2022

YSTÄVÄNAUHA


 On aika opetella tekemään ystävänauha. Värit voivat olla mitä vain, mutta nyt moni haluaa olla ainakin hengessä mukana, vaikka ei muuten voikaan auttaa sodan uhreja. 


Ota ensimmäistä nauhaa varten kuusi noin metrin mittaista lankaa. Tässä käytössä 7 Veljestä villalanka. Sido solmulla langat toisiinsa ja kiinnitä lankanippu hakaneulalla esim. tyynyyn.


Järjestä loimilangat kuvan mukaan, jolloin saat kapearaitaista nauhaa. Aloita solmiaminen vasemmanpuolisesta langasta (tässä keltainen) ja tee kuvan mukainen vetosolmu ensimmäiseen lankaan. Kiristä solmu, mutta vain hellästi. Siirry seuraavaan lankaan, tee samanlainen solmu jne. Laita lanka lopuksi oikealle ylös, jotta saat loimilangat pysymään järjestyksessä. Kun kudelmaa on pari senttiä, se alkaa kertyä. Nuppineula tai toinen hakaneula auttaa, kun laitat sen kuvan mukaan kiinni alustaan.


Jos teet leveäraitaisen nauhan, laita loimilangat esim. näin vierekkäin (kolme keltaista ja kolme sinistä) ja solmitse ensin keltaiset ja sitten siniset jne...


Jatka näin, kunnes nauha sopivan mittainen. Se kiertyy, mutta joustaa. Solmi lankojen lopuista nauhan päät toisiinsa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti